Coklat Fudge dengan Churros

Bahan-bahan
Bahan-bahan untuk coklat fudge
1/2 tin Krimer Manis MARIGOLD
100 g mentega tanpa garam (dilembutkan)
1/2 cawan coklat pahit manis
Bahan-bahan untuk churros
100 g air
56 g tepung serba guna
50 g mentega tanpa garam
1 biji telur
Garam secukup rasa
Minyak masak (untuk menggoreng)
Bahan untuk salutan churros
Gula aising
Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD
Beli sekarangCara Penyediaan
Churros
Masukkan mentega, air dan garam ke dalam periuk dan panaskan sehingga mentega cair.
Masukkan tepung dan gaul rata sehingga menjadi doh.
Kemudian, masukkan telur dan gaul sehingga menjadi pes.
Panaskan minyak di dalam periuk untuk menggoreng.
Masukkan adunan ke dalam beg piping dengan hujung berbentuk bintang dan tekan churros (lebih kurang 7”) terus ke dalam minyak yang sedang panas.
Goreng churros lebih kurang selama 2 minit setiap belahan sehingga keemasan.
Selepas masak, taburkan gula ising ke atas churros.
Coklat Fudge
Campurkan mentega tanpa garam, coklat pahit manis, dan Krimer Manis MARIGOLD dalam mangkuk tahan panas di atas periuk berlapis.
Kacau rata sehingga ia cair dan sebati.
Sedia untuk dihidang bersama churros.
Tekan churros ke atas dulang pembakar yang dialas kertas minyak dan sejuk bekukan agar bentuk lebih baik.
