Kek Cawan Ros Kukus

Bahan-bahan
120g tepung kek berprotein tinggi
90g tepung gandum biasa
1 sudu besar tepung kastard
4 sudu teh serbuk penaik dwi tindakan
(diayak bersama)
Bahan-bahan untuk adunan:
3 biji telur
¾ cawan Krimer Sejat MARIGOLD
230g gula kastor
50g mentega, dicairkan
60g minyak bunga matahari
3 sudu teh esen ros
2 titis pes pewarna strawberi
Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD
Beli sekarangCara Penyediaan
Letakkan acuan kertas ke dalam dulang kek cawan.
Masukkan bahan-bahan untuk diadun ke dalam jag. Kacau sehingga gula larut.
Di dalam mangkuk besar, gabungkan campuran tepung yang telah diayak dengan adunan.
Masukkan adunan yang telah digabung ke dalam acuan kertas tadi (isi separuh) dan kukus atas api tinggi selama 20 minit.
Semasa mengukus kek cawan, jangan buka penutup sehingga masa yang ditetapkan, jika tidak kek akan tenggelam.
