Sup Stimbot Perayaan

Sup Stimbot Perayaan

Bahan-bahan

Auspicious Imperial Broth

  • 1.2kg ayam, rebus

  • 2 sudu besar (30gm) lada putih

  • 25 biji (60gm) herba Cina 'Solomon's Seal' (Yuk Chuk)

  • 10 biji(40 gm) kurma merah

  • 800gm sengkuang, kiub 

  • 1/2 kubis Cina (400gm)

  • 5 liter air

  • 1¼ sudu besar garam

  • 1¼ sudu besar lada putih

  • 1 tin;Susu Isian Sejat MARIGOLD

  • 1 sudu besar (20gm) kacang tanah, direbus

  • 1 sudu besar (20gm) kacang pis mata hitam, direbus

  • 1 sudu besar (20gm) barli Cina, direbus

  • 1 sudu besar (20gm) kacang hitam, direbus

  • 1 sudu kecil (3gm) beri goji

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Masukkan ayam, lada putih, kobis, 'Solomon’s Seal', kurma merah dan sengkuang ke dalam periuk stok.

  2. Masukkan air dan biarkan mendidih. Reneh selama sekurang-kurangnya 4 jam.

  3. Tuangkan kuahnya melalui penapis dan buang barang yang ditapis. Tuangkan kuah kembali ke dalam periuk. Masukkan kacang tanah, kacang bermata hitam, barli Cina, kacang hitam dan beri goji. Perasakan dengan garam dan lada sulah secukup rasa. Masukkan  Susu Isian Sejat MARIGOLD dan biarkan mendidih.

  4. Tuangkan kuah yang telah siap ke dalam periuk steamboat.

Tip Chef:

Kaki ayam boleh digunakan sebagai ganti ayam kerana ia mengandungi kolagen yang memberikan kuahnya rasa mulut yang lebih kaya.

Masa penyediaan: 30 minit
Masa memasak: 4 jam
Hidangan: 8-10
Susu Isian Sejat MARIGOLD (390g)