Sup Stimbot Perayaan

Bahan-bahan
Auspicious Imperial Broth
1.2kg ayam, rebus
2 sudu besar (30gm) lada putih
25 biji (60gm) herba Cina 'Solomon's Seal' (Yuk Chuk)
10 biji(40 gm) kurma merah
800gm sengkuang, kiub
1/2 kubis Cina (400gm)
5 liter air
1¼ sudu besar garam
1¼ sudu besar lada putih
1 tin;Susu Isian Sejat MARIGOLD
1 sudu besar (20gm) kacang tanah, direbus
1 sudu besar (20gm) kacang pis mata hitam, direbus
1 sudu besar (20gm) barli Cina, direbus
1 sudu besar (20gm) kacang hitam, direbus
1 sudu kecil (3gm) beri goji
Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD
Beli sekarangCara Penyediaan
Masukkan ayam, lada putih, kobis, 'Solomon’s Seal', kurma merah dan sengkuang ke dalam periuk stok.
Masukkan air dan biarkan mendidih. Reneh selama sekurang-kurangnya 4 jam.
Tuangkan kuahnya melalui penapis dan buang barang yang ditapis. Tuangkan kuah kembali ke dalam periuk. Masukkan kacang tanah, kacang bermata hitam, barli Cina, kacang hitam dan beri goji. Perasakan dengan garam dan lada sulah secukup rasa. Masukkan Susu Isian Sejat MARIGOLD dan biarkan mendidih.
Tuangkan kuah yang telah siap ke dalam periuk steamboat.
Kaki ayam boleh digunakan sebagai ganti ayam kerana ia mengandungi kolagen yang memberikan kuahnya rasa mulut yang lebih kaya.
