Roti Bakar Pandan Berkeju Ala MARIGOLD

Roti Bakar Pandan Berkeju Ala MARIGOLD

Bahan-bahan

  • 6 keping roti

  • 50g keju mozzarella

  • 2 kuning telur

  • 1 tin Krimer Sejat MARIGOLD

  • 4 sudu Krimer Manis MARIGOLD

  • 1 sudu tepung jagung

  • 1 sudu esen vanila

  • 1 sudu serbuk pewarna pandan

MARIGOLD Simple Cara Saya Masthead

Pemenang Hadiah Kedua

Simple Cara Saya Challenge 2024

Lihat post asal oleh Noor Rasedah di sini.

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Potong sedikit disetiap hujung roti dan selitkan hujungnya diantara satu sama lain menjadi bunga. Siap dan ketepikan.

  2. Masukkan Krimer Sejat MARIGOLD dan Krimer Manis MARIGOLD ke dalam periuk lain, diikuti dengan kuning telur, tepung jagung, serbuk pewarna pandan dan esen vanila.

  3. Kacau hingga sebati dan sedikit mengeras dengan api perlahan dan tutup api.

  4. Sudukan adunan tadi ke dalam roti yang telah dibentuk menjadi bunga dan taburkan keju mozzarella.

  5. Menggunakan air fryer, bakar dengan suhu 180ÂșC selama 8 minit. Angkat dan sedia untuk dihidang

Masa penyediaan: 10 minit
Masa memasak: 20 minit
Hidangan: 4 hidangan
MARIGOLD Evaporated Filled Milk (390g)