Tart Telur Portugis

Tart Telur Portugis

Bahan-bahan

  • 50g Krimer Sejat MARIGOLD

  • 50g Krimer Manis MARIGOLD

  • 1 biji putih telur

  • 2 biji kuning telur

  • 1 keping pastri lapis

MARIGOLD Simple Cara Saya Masthead

Pemenang Saguhati

Simple Cara Saya Challenge 2024

Lihat post asal oleh Jia Hui di sini.

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Letakkan pastri lapis ke dalam acuan tart dan ketepikan.

  2. Campurkan 1 biji putih telur, 1 biji kuning telur, Krimer Sejat MARIGOLD dan Krimer Manis MARIGOLD ke dalam mangkuk dan kacau hingga sebati.

  3. Sudukan adunan ke dalam pastri lapis hingga 80% penuh.

  4. Bakar tart telur pada suhu 200ºC (400ºF) selama 15-20 minit atau sehingga tart berwarna keperangan.

  5. Biarkan tart sedikit sejuk sebelum dihidangkan.

Masa penyediaan: 30 minit
Masa memasak: 20 minit
Hidangan: 3-4 hidangan
MARIGOLD Evaporated Filled Milk (390g)